lauantai 21. maaliskuuta 2009

Munatonkkaasta tulikin kik-keli

Viikonloppuaamun uusi pelastus: TOFU-KIKHERNE-MUNATONKAS

Pikaprässätään tofu Peter von Baghin "Elämää suuremmat elokuvat"- kirjan alla. Sekoitetaan 1 tl suolaa, 1,5 tl curryjauhetta, 2 dl gram-jauhoa ja 2 dl vettä, kaadetaan seos kuumalle, öljytylle pannulle.

Samaan aikaan Ankkalinnassa siipaloidaan pala purjoa ja lattialta löytynyt valkosipulin kynsi, paistetaan kevyesti nämä veitikat toisessa pannussa. Otetaan puristettu tofu, viipaloidaan/kuutioidaan mieltymyksen mukaan, paistetaan öljyssä kauniin ruskeiksi.

Yritetään kääntää kikherne-munatonkasta, todetaan ettei se onnistu ja päätetään rikkoa koko systeemi ja tehdä kik-keliä. Lisätään purjo ja tofu kik-kelin päälle, sekoitellaan ja laitetaan lautasille.

Juha söi annoksensa vaahterasiirapin ja minä salsakastikkeen kera. Molemmat olivat erittäin tyytyväisiä aamiaiseen.

Kohta lähdetään ulos kevätaurinkoon ja hittohemmetti, nyt on viikonloppu! Mahtavaa!

Ei kommentteja: