sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Sieniä, sieniä

Teki mieli sienipiirakkaa. Koska kämmäilin pohjan kanssa, tuloksena oli jokin piirakan ja pizzan välimuoto. Ehkä se on piirazzaa. Tai jotain. Koska lopputulos oli kuitenkin erittäin maittava, julkaistakoon resepti nyt tässä:

Kaada kuivattujen suppilovahveroiden päälle kuumaa vettä, anna liota. Sulata margariinia, totea sitä olevan liian vähän, päätä sitten lisätä nestettä ja hulauta sekaan sieniliemi. Nyt nestettä on aivan liikaa tavanomaiseen piirakkapohjaan, joten tee teeleipätyyppinen taikina sen sijaan: lisää vehnäjauhoja, leivinjauhetta, kaurahiutaleita ja pellavansiemeniä kunnes seos muistuttaa vähän sämpylätaikinaa.

Tässä vaiheessa kannattaa huomata myös leivinpaperin olevan loppu ja siksipä öljyät korkealaitaisen uunipannun ja painelet taikinan siihen, pistelet haarukalla ja laitat uuniin, 200 asteeseen. Odottele että pohja nousee hieman, ota se sitten pois ja lisää täyte.

Täyte: Levitä pohjalle reilusti hummusta. Kaada päälle liotetut sienet ja sen päälle tofua. (Mulla oli sitä Silkeniä.) Mausta. Paista kunnes reuna on ruskea ja täyte parahultaisen tytisevä.

NAMSKIS ja MUMS.

Ei kommentteja: