maanantai 30. kesäkuuta 2008

Tere perestroika

Eilinen Tallinnan reisi oli oikein ihana, ilma suosi ja me käveltiin paljon. Ihan vanhankaupungin ytimeen, Raatihuoneentorille ei viitsitty mennä koska paikka oli mustanaan amerikkalaisia turisteja. Mutta jo karvan verran kauempana oli vähemmän tungosta ja siellä me tepasteltiin.

Käytiin melkein ensimmäiseks syömässä, koska on inhottavaa kävellä jos nälkä kurnii. Paikaksi valittiin African Kitchen, josta olin lukenut kiittäviä nettijuttuja. Juhan valintana oli Ebe, mustasilmäpapuja perunan kera tomaatti-kookoskastikkeessa, minä otin Fruit Pilafin jossa oli kookosriisiä sipulin, rusinoiden, kuivatun aprikoosin ja cashew-pähkinöiden kanssa. Syötiin ne sitten itseasiassa niin, että vaihdettiin lautasia puolessavälissä, kun minä olen papuhullu ja Juha ihastui pilahviin kovasti. Ihan pätevää ruokaa se oli, ei mitenkään ekstaattista mutta hintansa väärtti, ehdottomasti. Ja kattoterassilla oli tunnelmallista, afrikkalainen rytmimusiikki soi ja pöydällinen jenkkejä toisessa päässä terassia oli sen verran krapuloissaan etteivät jaksaneet mylvähdellä kovin äänekkäästi.

Vanhassa kaupungissa ei ollut alennusmyynneistä tietoakaan, mutta keittiötarvikeliike Kiika Köökissä piti tietty käydä. Nyt ostettiin teesiivilät, molemmille omat. (Yksi ainaisista perhekeskustelujen aiheista on teekannu ja siellä olevat teenjämät ja kuka sen putsaa ja koska tämä tulisi tehdä.)

Ja kahvitellakin piti, tietty, osoitteessa Vene 16 oli oikein tunnelmallinen Josephine Kohvik. Paikka oli kai erikoistunut suklaajuttuihin (!!), mutta me otetiin vaan kohvit katetulla terassilla jossa oli ihanat kukka-asetelmat ympärillä ja tuoleissa kunnon pehmusteet. (Vanhemmiten osaa arvostaa mukavuuksia, sanonpahan vaan.)


Ja pitihän sitä sitten lähteä katsomaan mitä Viru-keskuksessa olis tarjolla ja olihan siellä. vaikka mitä. On se Kaubamaja muuttunut sitten 80-luvun. Ihonhölväysaineita tuli lähinnä ostettua ja hierontaöljysuosikkia, vanilja-kehäkukkaa.


Ja Rimistä mulle tofua ja Juhalle chorizoa. Siinäpä ne, tuliaiset. Ja ostelut ylipäätään vähäks aikaa, koska huomenna alkaa osto- ja kulutuslakko Nuuka13. Pois tieltä risut ja männynkävyt!

Ei kommentteja: