lauantai 15. marraskuuta 2008

Elvytystä, perkele

Nimi:

Kulttuurikuntopotilas

Ikä:

17-39 vuotta

Kulttuurikuntopisteesi:

8.03

Olette huippukunnossa.

Kulttuurikuntonne on optimitasolla. Teille suositellaan kulttuurin harjoittamista nykyisellä tasolla jatkossakin.

Kulttuurikuntopotentiaali:

Vastauksienne perusteella laskettu Kulttuurikuntopotentiaalinne on erittäin hyvä. Teillä on siis hyvät mahdollisuudet lisätä kulttuurikuntoanne, eikä teillä näillä näkymin ole huolta ylikunnosta.

Muihin testin tehneisiin verrattuna kulttuurikuntonne on:

Muihin testin tehneisiin verrattuna teidän kulttuurikuntonne on huonompi.

Hyvän elämän kannalta tavoittelemisen arvoinen kulttuurikunto:

Tämänhetkinen kulttuurikuntonne mahdollistaa teille hyvän elämän. Teidän on kuitenkin syytä muistaa, että kaikki kulttuurin hyvät vaikutukset eivät varastoidu, vaan teidän hyvinvointinne jatkossa riippuu suuressa määrin siitä, miten kykenette pitämään suhteenne kulttuuriin ennallaan. Tämä ei toki tarkoita, etteikö vaihtelu voisi tehdä teillekin hyvää.

Teidän elämäntilanteenne:

Olette kehitysvaiheessa, jossa kulttuuriharrastukset ehkä joutuvat kilpailemaan ajastanne parisuhteen ja muiden elämänalueiden kanssa. Kulttuurinen hyvinvointinne riippuu siis jossakin määrin siitä, miten kumppaninne suhtautuu kulttuuriin.

Teidän Lähipiirinne:

Olette sikäli onnellisessa asemassa, että lähipiirinne harrastaa kulttuuria jotakuinkin samalla tavalla kuin te itse. Voitte tällä tavoin katsoa kuuluvanne jonkinlaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa voidaan myös käydä mielekästä keskustelua kulttuurin sisällöistä. Teidän kannattaa suhtautua lähimpiin ihmissuhteisiinne myös arvokkaana kulttuurivoimavarana.

Kulttuurin harrastamisen mahdollisuuksia ovat paikkakunnallanne:

Asutte todennäköisesti kohtalaisen suurella paikkakunnalla, ja alueen kulttuuripalveluiden tarjonta on riittävä teille. Teillä on loistavat mahdollisuudet elää hyvää elämää joko tutkimalla erilaisia ja uudenlaisia kulttuurin muotoja taikka sitten osallistua kulttuurin tuottamiseen aktiivisesti joko osallistumalla jo olemassa olevaan toimintaan, tai luomalla vaikkapa jonkin uuden kulttuuritapahtuman.

Vahvuuksianne käyttämällä kenties keksitte keinon lisätä kulttuurin osuutta elämässänne:

Mikäli haluatte parantaa kulttuurikuntoanne, kehotamme teitä pohtimaan yksilöllisiä vahvuuksianne ja sitä, mikä juuri teille on ominaista. Juuri näitä käyttämällä voitte ryhtyä lisäämään kulttuurin osuutta elämässänne. Miten käytännössä sen teette, edellyttänee omaa pohdintaanne. Erityisesti omia vahvuuksianne käyttämällä saatatte kuitenkin löytää entistä elävämmän ja palkitsevamman suhteen kulttuuriin.

Harrastatte kulttuuria 9 tavalla:

Kirjallisuus, musiikki, kuvataide, tanssi, teatteri, elokuvat, sarjakuvat, muoti ja radion tai television kulttuuriohjelmat, kuunnelmat, dokumentit ovat kulttuuriharrastuksianne ja vietätte aikaa niiden parissa kohtalaisesti.

Sosiaaliselta kannalta kulttuuriharrastuksenne on:

Kulttuurin harrastaminen kietoutuu teille merkittäviin ihmissuhteisiin. Tässä mielessä teidän voi toisinaan olla vaikeata erottaa sitä mikä on kulttuuria, mikä ystävyyttä. On syytä olettaa, että kokonaisuus on kannaltanne varsin toimiva.

Persoonallisuuspiirteittenne pohjalta ehdotamme teille tutustumista esimerkiksi:

Te olette eettisesti suuntautunut ihminen, jolle esimerkiksi identiteetteihin liittyvät teemat ovat kulttuurissa tärkeitä. Teatteri, musiikki, Yleisradion kulttuuriohjelmat ja yhteiskunnalliset ohjelmat ovat lähellä sydäntänne. Tunnette vetoa yhtä hyvin klassikkoja kuin kirjallisia ja elokuvallisia nykypuheenvuorojakin kohtaan. Ingmar Bergmanin tai Lars von Trierin elokuvat saattavat kiinnostaa teitä. Musiikissa puhdas älyllinen haaste ei jaksa kiinnostaa teitä, siksi – mikäli pidätte taidemusiikista – pidätte siitä enemmänkin identiteettiin tai yhteisöllisyyteen liittyvistä syistä. Saatatte myös arvostaa jazzia, maailmanmusiikkia tai vaihtoehtoista rock-musiikkia.

Toisaalta elämäntilanteessanne saattaisitte olla kiinnostunut esimerkiksi:

Toisaalta ikävaiheessanne voi olla vaikeaa löytää aikaa ja jatkuvuutta varsinkin laajoihin teoksiin perehtymiseen. Ratkaisuksi kohdallanne ehkä voisi muodostua ajan löytäminen ikäisenne aikuisen tyypillisiin elämäntilanteisiin, parisuhteisiin, sinkkuuteen, perheellisyyteen, lapsiin liittyvän kulttuurin harrastamiseen.

Vastaustenne perusteella on syytä olettaa:

Antamienne vastausten perusteella on syytä olettaa, että ette usko kovinkaan paljoa siitä, mitä tämä testin tulososio teistä väittää. Ette myöskään välttämättä pidä testin suosituksia itseänne koskevina tai teille mielenkiintoisina. Sen profiilin mukaan, joka teistä on nyt luotu, on todennäköistä, että tulette toimimaan jotakuinkin päinvastoin kuin teille suositellaan. Teidän olisikin syytä olla huolissanne, mikäli näin ei tapahtuisi.

Suosittelemme, että juuri siksi kokeilisitte yllämainittuja lajeja ennakkoluulottomasti:

Uskomme, että teidän energinen ja fiksu toimintatapanne tuottaa teille paljon mahdollisuuksia ja vapautta löytää ja kokea monia suosittelemiamme niksejä käytännössä. Te tiedätte, kuinka kulttuurissakin elämän suola on sen yllätyksellisissä käänteissä ja siinä että tekee, ei siinä, mitä lopulta jää käteen.

Ylipäätään elämänne merkitys:

Kysymys elämän tarkoituksesta ei kiinnosta teitä aktiivisesti. Ehkä käytätte mieluummin aikaanne muiden asioiden, esimerkiksi kulttuurin parissa, ja löydätte sieltä asioita jotka paremmin vastaavat teille akuutteja kysymyksiä tällä hetkellä.

Paikka, aika ja lääkärin allekirjoitus

Helsinki,

15.11.2008,

Tohtori Kulttuurikunto


Itse kukin voi käydä kokeilemassa testiä. Minä menen nyt nukkumaan.

Ei kommentteja: