tiistai 7. heinäkuuta 2009

Shepherdess' pie, no sheep involved

Teki mieli perusruokaa. Ja tänään on tiistai ja tiistai on meillä perunaruokapäivä ja mainio perunaruokahan on perunasoselaatikko.

Ja tässäpä jännittävä kertomus siitä, miten kasvisversio aiheesta valmistetaan! (Ei tarvitse pelätä, tarina on lyhyt ja päättyy hyvin.)

Liotetaan soijarouhetta ja vihreitä linssejä, maustetaan maun mukaan (timjami, kajaaninpippuri ja curry toimivat erinomaisesti) ja lisätään mukaan pieni purkillinen tomaattipyreetä.

Levitetään seos öljyttyyn uunivuokaan:

Päälle perunasose, minä keitin peruna-bataattimuusia. Mutta muistakaa suolata kunnolla, sillä suolaton muusi on kauhistus Jumalan silmien edessä! (Tai en minä tiedä, mutta kuvittelisin ettei kukaan itseään kunnioittava jumala voisi sietää suolatonta muusia.) Levitetään perunasosekerroksen päälle korppujauhoja, mä käytin Maustettua Korppujauhoa kun sitä kaapissa oli.

Before uuni:



Ja After uuni:


Se oli reilun tunnin uunissa, asteita 175. Ja hyvältä maistui salaatin kanssa. Ihan täydellinen sivuseikkahan tämmöisille ruuille olis aina säilykepunajuuri, mutta meiltä ei löytynyt tarpeeksi siviilirohkeutta lähteä niitä kaatosateeseen Siwasta hakemaan. Ja hyvin tosiaan toimi ilmankin, mutta jos täydellisyyteen pyritään niin sitten ehdottomasti punajuuri.

Ei kommentteja: