sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Porkkana päivässä

Eilen oli laiska lauantai. Oli flunssa ja lorvikatarri, mutta onneks taloyhtiöllä oli pihatalkoot. (Mikään ei kohenna moraalia paremmin kuin se, että saa katsella kaihtimien lomasta toisten haravointia.)

Elokuvaillassa nautimme musikaalista ja räiskeestä. Dreamgirlsissä parasta oli musa (yllättävää kyllä) ja Shoot 'em Upissa ihan kaikki: Clive Owen ja roiskuva veri ja vauhti ja omituinen huumori ja mikä parasta, leffan kesto on 86 minuuttia. Täydellistä.

Ja pitihän sitä syödäkin:

Valkosipuli-linssikeitto:

pari sipulia
purjo
kokonainen valkosipuli
puoli pussia peruna-sipulisekoitusta pakkasen pohjalta
punaisia linssejä
kasvisliemifondia
currya
suolaa

Annetaan porista pehmeäksi. Soseutetaan, lisätään kermaa ja silputaan päälle tuoretta basiliskoa. Syödään näkkileivän kera.


Mä olen tehnyt tässä kevään mittaan aika paljon kokeiluja kasvisruoan kanssa ja olen todennut, että vegaaniversioiden laittaminen useimmista safkoista ei ole kovin vaikeaa. Siksipä olen päättänyt, että juhannuksen jälkeen otan kokeiluun olla kuukauden vegaanina. Ihan vaan urheilun vuoks. Juustoa tulee varmaan ikävä mutta pitää perehtyä tofuasioihin sun muihin kunnolla niin ehkäpä se siitä. Vinkkejä vastaanotetaan, kiitos.

Ei kommentteja: