torstai 31. heinäkuuta 2008

Nuukaraportti 1/13

Nyt on ensimmäinen kuukausi takana suurta ostolakkoproggista. Ja kuten aiemminkin on tullut ilmi, täysin ostovapaa ei ole kuukausi ollut. Kaksi ei-ruokaostosta on hankittu eli

*kuulokkeet, 6,90 €
*jakku, 6,00 €

Ja kuulokkeista en osaa olla yhtään pahoillani, mä tarvitsin ne ja koko kupletin juonenahan on se TARPEETTOMIEN ostosten välttäminen. Jakku menee ikävä kyllä oman mokan piikkiin, kyllä kesälläkin vois olla joku pitkähihainen kassin pohjalla pilvisten hetkien ja kylmän viiman varalta. Mutta loppusaldo ei paha, kuitenkaan, tästä on hyvä jatkaa.

Ehkä isoin muutos normaaliin on ollut se, ettei ylipäätään ole tullut mentyä kirppiksille. Tavallisten vaatekauppojen vältteleminen on ihan jokapäivästä kauraleipää, mutta kirpputorit tuppaavat kutsumaan luokseen. Nyt kuitenkin kun josaain kirppis näkyi ja jalka sinne suuntaaan hieman nytkähti, muistui heti mieleen NUUKA13 ja käynti jäi yleensä kokonaan väliin.

Yks poikkeus tähän tuli Mäntsälässä, missä Juha ehdottomasti halus lähteä koluamaan paikallista itsepalvelubutiikkia. Mä kiersin sen läpi, silmä sillä lailla arvostelevasti vinossa ja täytyy sanoa ettei mikään edes vähää houkutellut. Vaatteet olivat kulahtaneita ja kalliita, pikkuesineet rumia ja kalliita eikä mikään hypännyt sydämeeni ja pakottanut viemään sitä kotiin asumaan. No, yhden maastokuvioisen hupparin olisin ehkä ostanut kolmella eurolla mutku ei niin ei.

Hyvä minä! Hyvä nuukailu! Hyvä ostamattomuuden jalo taito!

Päätän raporttini täältä tähän ja lähden kotiin. (Duunissa bloggaaminen: säästöä sekin.)

4 kommenttia:

Lana kirjoitti...

Ei ihme että Suomessa kohta alkaa lama.Toivottavasti olet sellaisessa duunissa, että sinun työpaikka ei riippu siitä, kuinka paljon asiakaat ostellet, nehän saavat potkua aina ensimmäisinä.

Anuma kirjoitti...

Hmmm, pidän jokseenkin epätodennäköisenä että tulevan laman syynä olisivat ilkeät ostolakkolaiset.

Lana kirjoitti...

http://www.taloussanomat.fi/raha/2008/08/04/heraa-nuori-ostopaatoksesi-vaikuttaa-tyollisyyteen/200820096/139
T.Tanja

Lana kirjoitti...

Katso artikkeli taloussanomissa( otsikkossa oma talous) tästä päivästä. Se koske juuri siitä mistä minä puhuin.
T.Tanja